Întrebat care ar putea fi următorii pași acum, având în vedere aceste rezultate negative, el a răspuns: „Nu știu.

Cu toate acestea, 22% au declarat că asigurările lor s-au înrăutățit în ultimul an.

"Aceste efecte negative reflectă probabil costul dramatic crescut al DMT-urilor și răspunsul la aceste costuri ridicate de către transportatorii de asigurări," au scris cercetătorii.

Aproximativ 70% dintre pacienți luau DMT și această cifră a crescut la 80% atunci când este limitată la cei cu SM recidivant-remisivă (SMR), deoarece majoritatea tratamentelor se adresează acestei populații.

Dintre cei care nu consumau droguri, cei mai mulți au făcut-o după alegerea lor sau a medicului lor. Cu toate acestea, aproximativ 6% dintre pacienți au spus că nu au luat DMT doar din motive de asigurare sau din motive financiare, crescând la aproximativ 9% atunci când se limitează la cei cu RRMS.

Refuzul asigurării nu a fost neobișnuit, experimentat de 3,3% dintre pacienți, iar 2,3% au refuzat trecerea de la o terapie la alta.

În majoritatea cazurilor, au spus cercetătorii, medicii au putut să facă apel la aceste respingeri și să câștige, deși acest lucru are un impact asupra timpului medicului și nu este rambursat, au menționat cercetătorii.

Ei au descoperit, de asemenea, că 1,6% dintre pacienți au sărit sau au împărțit dozele din cauza costurilor crescute.

În analize suplimentare, cercetătorii au văzut că pacienții cu SMRR care au raportat o modificare negativă a asigurării au o probabilitate crescută semnificativ de:

Nu luați DMT (SAU 1,5, IÎ 95% 1,16-1,93) Utilizarea programelor gratuite / reduse de medicamente (SAU 1,89, IÎ 95% 1,40-2,57) Întâmpinarea provocărilor de asigurare (SAU 2,48, IÎ 95% 1,64-3,76)

Studiul a fost limitat de utilizarea sa de date auto-raportate, care poate duce la rechemarea și părtinirea selecției, dar Wang și colegii au ajuns la concluzia că acoperirea asigurărilor și creșterea costurilor medicamentelor afectează negativ accesul la tratament pentru pacienții cu SM.

Într-un editorial însoțitor, Dennis Bourdette, MD, de la Oregon Health and Science University, și Francesco Patti, MD, de la Universitatea din Catania din Italia, au spus că o comparație cu asistența medicală europeană pentru pacienții cu SM ar fi utilă, deoarece aceste guverne plătesc prețul complet al DMT-urilor și acest tip de acoperire poate crește aderența.

"Neurologii americani trebuie să vorbească despre creșterea neîngrădită a prețurilor terapiei care modifică boala MS și obstacolele în calea îngrijirii create de companiile de asigurări și farmaciile de specialitate," Bourdette și Patti au scris. "Progresele în tratamentul SM au fost remarcabile. Cu toate acestea, avem multe de făcut în SUA pentru a ne asigura că toate persoanele cu SMRR beneficiază pe deplin de avantajele transformărilor în tratamentul SM."

Dezvăluiri

Cercetătorii au dezvăluit relații financiare cu Biogen, Sanofi, Genentech, Mallinckrodt, Novartis, Teva, XenoPort, Apotek, Vivus, GlaxoSmithKline, Gilead, Modigenetech / Prolor, Merck, Pfizer, Neuren, Janssen, Klein-Buendel, Medimmune, Opexa Therapeutics, Receptos , Roche EMD Serono, Spiniflex și Transparency Life Sciences.

Editorialiștii nu au dezvăluit nicio relație financiară cu industria.

Sursa primara

Neurologie

Referință sursă: Wang G și colab "Asigurarea de sănătate afectează utilizarea terapiei care modifică boala în scleroza multiplă" Neurol 2016; DOI: 10.1212 / WNL.0002887.

Sursa secundară

Neurologie

Referință sursă: Bourdette D, Patti F "Asigurarea de sănătate din SUA este un obstacol în calea tratamentelor care modifică boala în SM" Neurol 2016; DOI: 10.1212 / WNL.0002904.

LONDRA – Un studiu medicamentos destinat validării unei noi teorii a sclerozei multiple – că își are rădăcinile în secvențe antice retrovirale încorporate în genomul uman – a venit pe scurt, au spus cercetătorii aici.

Pacienții tratați cu medicamentul HIV raltegravir (Isentress), care ar putea suprima expresia elementelor retrovirale, nu au prezentat diferențe în numărul leziunilor RMN cerebrale după tratament, comparativ cu faza inițială de pre-tratament, a raportat Monica Marta, MD, dr., Din Barts și London School of Medicine and Dentistry.

"Rezultatele generale atât pentru rezultatele primare, cât și pentru cele secundare sunt negative, fără rezultate aparente semnificative statistic sau tendințe pentru faza de tratament," a spus ea într-o prezentare poster la reuniunea anuală a Comitetului european pentru tratament și cercetare în scleroza multiplă.

Dar studiul nu infirmă așa-numita teorie HERV (retrovirus endogen uman) a SM, datorită numeroaselor limitări ale studiului, iar testarea abordării de tratament a unui alt grup, bazată pe teorie, continuă.

Această linie de cercetare a luat naștere cu unele dintre primele analize ale genomului uman complet secvențiat, care au arătat că o cantitate surprinzătoare – până la 8% din întreaga secvență – părea să codifice proteine ​​retrovirale cum ar fi enzimele helicază și integrază precum cele găsite în HIV. Acestea au fost inițial luate în considerare "ADN junk" dar studiile ulterioare au arătat că aceste secvențe ar putea fi exprimate în circumstanțele potrivite.

Unele dintre aceste proteine ​​HERV au fost izolate din leziunile cerebrale ale SM. De asemenea, au fost documentate legături între infecția cu virusul Epstein-Barr (în sine legată anterior cu riscul de SM) și inducerea expresiei HERV.

Și, separat, s-a observat că persoanele cu HIV stabilite prezintă o rată semnificativ mai mică de SM decât populația generală. Unii cercetători au speculat că infecția cu HIV nu este responsabilă de efectul protector aparent, ci mai degrabă – deoarece aceste observații au fost făcute în țările dezvoltate – din tratamentul antiretroviral.

Toate aceste observații s-au reunit pentru a sugera că terapiile care vizează expresia HERV ar putea afecta riscul de SM și / sau evoluția bolii.

Barts și grupul londonez, condus de Gavin Giovannoni, MBBCh, dr., Au obținut sprijin de la Merck, care a fost de acord să ofere raltegravir pentru 20 de pacienți, studiu de 6 luni. Când a fost anunțat procesul, Giovannoni a declarat pentru MedPage Today că nu a fost ușor să se găsească sprijin din partea producătorilor de medicamente HIV, deoarece niciunul dintre aceștia nu are prezență în terapeutica pentru SM și, prin urmare, nu a fost în mare parte neinteresat să aloce fonduri semnificative unui astfel de proces. Acesta, urotrin farmacii pret la fel de mult ca orice, a dictat alegerea medicamentului și dimensiunea și domeniul de aplicare al procesului, a spus el.

Cei 20 de pacienți, cărora li s-a cerut să prezinte dovezi ale activității leziunii RMN la momentul inițial, au suferit mai întâi o perioadă de observație de 3 luni în care lunar au fost efectuate scanări cerebrale RMN suplimentare. Au primit apoi raltegravir la 400 mg de două ori pe zi timp de 3 luni, în timp ce continuau să primească scanări lunare.

Măsura principală a rezultatului a fost numărul de leziuni T1 care ameliorează gadoliniul observate după tratament versus perioada de observație. Rezultatele secundare au inclus leziuni T2 noi sau mărite și măsuri clinice ale recidivelor și dizabilității.

Nu au fost observate diferențe sau chiar tendințe încurajatoare între fazele de tratament și observaționale, fie pentru rezultatul primar, fie pentru oricare dintre obiectivele secundare, a raportat Marta.

Co-investigatorul principal Julian Gold, MBBS, de la Universitatea Queen Mary de aici, a declarat pentru MedPage Today că studiul a fost probabil condamnat de limitările sale: alegerea raltegravirului față de alți agenți anti-HIV, precum și utilizarea acestuia ca monoterapie (pacienții cu HIV primesc de obicei combinații multidrog) poate să nu fi realizat suprimarea efectivă a elementelor HERV. Numărul mic de pacienți și durata scurtă a studiului au limitat, de asemenea, capacitatea cercetătorilor de a detecta efectele tratamentului.

Întrebat care ar putea fi următorii pași acum, având în vedere aceste rezultate negative, el a răspuns: "Nu știu."

Gold a spus că piața profitabilă a medicamentelor actuale pentru SM pare să descurajeze companiile să caute alternative care să ajungă la cauza reală a afecțiunii. El a indicat un alt proces cu care este implicat în boala neuronilor motori, pentru care o companie farmaceutică importantă oferă un sprijin substanțial.

Acest lucru nu a existat pentru utilizarea medicamentelor anti-HIV, a spus el, chiar dacă o analiză secundară a datelor studiului raltegravir a confirmat că expresia proteinei HERV corelată cu numărul leziunilor MS. "Este într-adevăr păcat," el a spus.

Dar acesta nu este singurul test al teoriei HERV în curs. Un alt grup cu sediul în Elveția a urmărit, de asemenea, o strategie directă anti-HERV, folosind un anticorp monoclonal numit GNbAC1 care se leagă de o anumită proteină HERV exprimată.

Sponsorizat de GeNeuro SA cu sediul la Geneva, un studiu de fază 2b este acum în desfășurare și a înscris jumătate din cei 260 de pacienți proiectați cu SM recidivant-remitentă, a declarat firma într-un comunicat de presă. La fel ca în studiul cu raltegravir, măsurarea sa principală a rezultatului este numărul de leziuni T1 evaluate pe parcursul a 6 luni. Cu toate acestea, rezultatele secundare vor include măsuri clinice care urmează să fie evaluate la 48 de săptămâni. Vor fi testate și doze multiple de medicamente. Participanții trebuie să fi avut cel puțin o recidivă în ultimul an sau să prezinte cel puțin o leziune T1 care îmbunătățește gadoliniul în ultimele 3 luni.

Un studiu pilot al GNbAC1, raportat în primăvara anului 2014, a constatat că numărul leziunilor stabilizate de medicament la pacienții cu SM stabilită.

Dezvăluiri

Giovannoni a efectuat cercetări în numele lui Merck Serono (fără legătură cu Merck). Alți anchetatori din procesul raltegravir nu au raportat interese concurente.

Sursa primara

ECTRIMS

Referință sursă: Marta M și colab "Studiu clinic de fază 2 comparativ cu tratamentul cu medicamentul HIV raltegravir la pacienții cu scleroză multiplă remitentă activă recidivantă: rezultatele studiului INSPIRE" ECTRIMS 2016; Rezumat P447.

NEW ORLEANS – Alemtuzumab (Lemtrada, Campath) a redus dramatic recidivele sclerozei multiple la pacienții cu boală pe termen lung – cu un tratament doar o dată pe an, au raportat cercetătorii aici.

Rata anuală de recidivă a fost redusă cu 49% în rândul pacienților care au luat alemtuzumab o dată pe an, comparativ cu pacienții tratați cu interferon beta 1a (Rebif) de trei ori pe săptămână, a declarat Jeffrey Cohen, MD, profesor de neurologie la Cleveland Clinic Lerner College of Medicine of Case Universitatea Western Reserve.

Puncte de actiune

Rețineți că acest studiu a fost publicat ca rezumat și prezentat la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de colegi.

Dintre brevetele care au primit alemtuzumab, rata anuală de recidivă a fost de 0,26 pe an, comparativ cu 0,52 pe an în rândul celor cu interferon subcutanat (P

Alemtuzumab a fost administrat sub formă de perfuzie de 5 zile în primul an și tratament de 3 zile în al doilea an.