Crystal Phend se concentrează pe cardiologie ca editor asociat la MedPage Today

Pacienților le pasă foarte mult de încetinirea progresiei bolii renale și de a nu fi dializați."

Desigur, o conferință în 2020 nu ar fi completă fără o sesiune pe COVID-19. Reuniunea AHA va cuprinde primele date din registrul său de boli cardiovasculare COVID-19 care utilizează rețeaua Get With the Guidelines și o prelegere a directorului Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, Anthony Fauci, MD.

Crystal Phend se concentrează pe cardiologie ca editor asociat la MedPage Today. Urma

, ,

Rețineți că unele linkuri pot necesita abonamente.

O altă posibilă victimă a închiderii guvernului: programul de prânz școlar. (CNN)

În iunie anul trecut, Organizația Mondială a Sănătății a declarat Ebola "în mare măsură conținută" în Republica Democrată Congo. Asta a fost atunci – acum este. (Reuters)

O bacterie care cauzează boala gingiilor ar putea avea, de asemenea, un rol esențial în dezvoltarea bolii Alzheimer? (BBC)

Un blogger îi învinuiește paralizia unei infecții contractate de la o pisică rătăcită. (Fox News)

Turiștii medicali se întorc acasă în SUA cu superbuguri. (The Washington Post)

Abuzul de alcool a depășit infecția cu hepatita C drept principalul motiv pentru transplantul de ficat. (Știri ABC)

Camere de spital de vânzare pe Amazon. (CNBC)

Acuzând încălcarea unei clauze necompetite, un jucător important din industria asistenței medicale a dat în judecată un fost executiv care a sărit nava pentru a se alătura parteneriatului Amazon / JPMorgan / Berkshire Hathaway. (Fierce Pharma)

Avantajele și precauțiile exercițiilor în aer liber în timpul iernii. (CNN)

"Rockabye baby" bun și pentru somnul adulților. (BBC)

"implicații morale radicale" de noroc pe felul în care se desfășoară viața unei persoane. (Vox)

Țesuturile nazale uzate sunt comercializate pentru prevenirea gripei – în prezent sunt epuizate. (Fox 8 Cleveland)

O notă de atenționare despre un efect secundar rar, dar potențial debilitant al consumului regulat de marijuana. (BuzzFeed)

Morning Break este un ghid zilnic pentru noutățile și interesele de pe web pentru profesioniștii din domeniul sănătății, oferit de comunitatea MedPage Today. Ai un sfat? Trimite-l la noi: MPT_editorial@everydayhealthinc.com

Un studiu retrospectiv a constatat că tinerii fără expunere la opiacee care au primit o rețetă de opioide într-un cadru dentar au avut rate mai mari de utilizare și abuz persistent de opiacee.

Într-un eșantion de tineri naivi cu opioide, 6,9% (IÎ 95% 6,3% -7,2%, P.

Grupul cu opiacee a avut, de asemenea, o creștere a diagnosticelor ulterioare de abuz de opiacee (diferență ajustată de risc absolut 5,3%, IÎ 95% 5,0% -5,7%, PJAMA Medicină internă.

În plus, un număr mediu de 20 de pastile au fost distribuite celor care au primit oa doua rețetă de opioide, o "excesiv" numărul care ar putea duce la distribuirea inutilă către prieteni sau familie, au remarcat autorii. Aceste a doua prescripții au fost furnizate de un clinician dentar pentru 27,0% dintre pacienți. Restul au fost prescrise de furnizori necunoscuți, medici de urgență, chirurgi ortopedici și alți furnizori de asistență medicală, au raportat autorii.

"Nu este clar dacă opioidele sunt necesare deloc după extragerea https://harmoniqhealth.com/ro/urotrin/ dinților cu înțelepciune și există unii profesioniști în domeniul stomatologiei care consideră că ibuprofenul sau Tylenolul sunt suficiente," Schroeder a declarat pentru MedPage Today. "Dar chiar dacă opioidele sunt necesare în unele cazuri, probabil că nu ar fi suficiente doar câteva pastile."

Deși nu a fost implicat în cercetare, Chad Brummett, MD, de la Universitatea din Michigan Medical School din Ann Arbor, a fost de acord că acetaminofenul sau Tylenolul pot obține, de obicei, același efect ca un narcotic după o intervenție chirurgicală dentară și a remarcat faptul că aproape o treime dintre adolescenții din acest studiu a primit un opioid de la un clinician dentar a fost "destul de izbitoare." Cercetările sale anterioare au demonstrat că persoanele supuse în mod specific extracției dinților de înțelepciune prezintă un risc crescut și pentru utilizarea persistentă a opioidelor.

"Aceasta este o altă lucrare care arată concluzii similare cu o serie de studii recente și sper să ofere o altă dovadă pentru a-i determina pe stomatologi și pe chirurgii orali să reflecteze asupra obiceiurilor lor de prescriere și să ia în considerare eliminarea opioidelor în multe cazuri," a spus el MedPage Today.

Un alt studiu anterior a constatat că medicii stomatologi au fost responsabili pentru 12% din prescripțiile cu opioide cu acțiune rapidă, în spatele medicilor generaliști și interniștilor. Cu toate acestea, Joel Funari, MS, DMD, de chirurgie orală și facială avansată a liniei principale din Devon, Pennsylvania, a spus că, de când au fost colectate aceste numere, majoritatea medicilor stomatologi și-au schimbat în mod semnificativ obiceiurile de prescripție medicală. Acum există anumite linii directoare care limitează numărul de stupefiante care pot fi prescrise la un moment dat, de exemplu, iar în unele state, medicii stomatologi sunt obligați să primească o certificare specială sau să obțină consimțământul scris de la părintele sau tutorele legal al unui adolescent înainte de a prescrie un opioid pentru un pacient.

"Datorită vizibilității crescute a crizei de opioide și a acțiunilor grupurilor de specialitate dentară, cum ar fi American Dental Association, American Association of Endodontists și guvernele de stat, a existat o scădere semnificativă a procentului de medici stomatologi care prescriu aceste substanțe narcotice cu acțiune rapidă," a spus el MedPage Today.

Pentru acest studiu, echipa Schroeder a colectat date din baza de date Optum Research, care oferă informații despre daune pentru cetățenii SUA asigurați în mod privat din 50 de state. Pacienții au fost incluși dacă aveau vârste cuprinse între 16 și 25 de ani la momentul studiului (2015), au primit o rețetă ambulatorie de opioide de la un clinician dentar în acel an și au avut date în baza de date Optum timp de minimum 12 luni pentru a ține cont de o urmărire de un an. Tinerii au fost excluși în cazul în care au avut antecedente cu privire la orice prescripție sau abuz de opioide sau au fost spitalizați cu până la 7 zile înainte de a primi rețeta inițială de opioide dentare, au scris ei.

Dintre cei 14.888 de tineri incluși în cohorta de opioide, majoritatea erau albi (75,7%) și o ușoară majoritate erau femei (52,9%). Cercetătorii au colectat, de asemenea, date de la 29.776 de persoane selectate aleatoriu pentru a crea un grup de control (67,4% alb, 52,9% femei). Vârsta medie în ambele grupuri a fost de aproximativ 22 de ani și a existat câte un deces raportat în fiecare cohortă.

Pacienții de sex feminin au fost asociați cu un risc crescut de utilizare persistentă a opioidelor (aOR 1,2, 95% CI 1,0-1,4), dar adulții tineri cu vârsta cuprinsă între 22 și 25 de ani au fost mai puțin susceptibili de a avea consum persistent de opioide decât adolescenții cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani (aOR 0,7, 95 % CI 0,6-0,9).

Nu este surprinzător faptul că abuzul anterior de substanțe non-opioide a fost, de asemenea, legat de consumul persistent de opioide (aOR 3,7, 95% CI 2,9-4,7) și abuz (aOR 4,5, 95% CI 3,4-5,9) după ce a primit o rețetă în mediul dentar, au remarcat autorii.

Schroeder și echipa sa au recunoscut că unii pacienți au avut, probabil, abuz de opiacee preexistent nedocumentat în baza de date a reclamațiilor. Aceștia au menționat că lista completă a codurilor utilizate pentru a construi o listă cuprinzătoare pentru abuzul de opioide nu a fost "validat pentru examinarea dosarului medical," rezultând o potențială clasificare greșită. Optum include, de asemenea, numai pacienții cu asigurare privată, astfel încât este posibil ca acest studiu să nu fie generalizabil pentru pacienții cu Medicaid sau alte tipuri de asigurări, au scris ei. În cele din urmă, este posibil ca pacienții să fi ieșit din studiu, deoarece studiul a cerut participanților să aibă o asigurare continuă.

Elizabeth Hlavinka acoperă știrile clinice, caracteristicile și piesele de investigație pentru MedPage Today. De asemenea, ea produce episoade pentru podcastul Anamnesis. Urma

Dezvăluiri

Doi co-autori au primit finanțare de la Departamentul de Pediatrie al Școlii de Medicină a Universității Stanford.

Nu au fost raportate alte dezvăluiri.

Sursa primara

JAMA Medicină internă

Referință sursă: Schroeder A și colab "Asocierea prescripțiilor de opioide de la clinicienii dentari pentru adolescenții și adulții tineri din SUA cu utilizare și abuz de opioide ulterioare" JAMA Medicină Internă 2018; DOI: 10.1001 / jamainternmed.2018.5419.

Un grup consultativ divizat al FDA nu a putut ajunge miercuri la un consens cu privire la dacă "snus" ar trebui acordate produse din tutun fără fum de la Swedish Match "produs din tutun cu risc modificat" (MRTP) starea.

Mai mulți membri ai Comitetului consultativ științific pentru produsele din tutun (TPSAC) și-au exprimat îngrijorarea cu privire la consumul de snus de către tineri, dacă produsul primește denumirea MRTP și ca urmare devine mai popular în SUA.

Dar alți membri ai grupului au susținut că, dacă un produs ca snusul care este demonstrabil mai puțin dăunător decât țigările tradiționale nu se califică pentru statutul MRTP, desemnarea ar putea să nu existe.

Snus sunt pachete mici de tutun care sunt plasate de obicei în interiorul buzei superioare. Deși este general acceptat faptul că tutunul fără fum creează dependență și poate provoca cancer oral, pierderea dinților și alte boli, faptul că astfel de produse nu sunt arse sau inhalate înseamnă că nu sunt un factor de risc pentru cancerul pulmonar sau alte boli pulmonare . Unele date epidemiologice din Suedia, unde snus-urile au fost comercializate de mulți ani, susțin un risc global mai scăzut pentru sănătate în comparație cu țigările.

Legea din 2009 privind prevenirea fumatului și controlul tutunului în familie a acordat autorității FDA să desemneze anumite produse ca MRTP, ceea ce înseamnă că acestea pot fi comercializate ca având un risc mai scăzut de boală legată de fumat decât țigările și alte produse din tutun combustibile.

Swedish Match North America a fost prima companie care a depus o cerere MRTP la FDA în 2014, dar în decembrie 2016 FDA a respins cererea companiei de a elimina avertismentele specifice despre boala gingiilor și pierderea dinților de pe etichetă.

La acea vreme, oficialii FDA au cerut Suediei Match să reuni o cerere modificată pentru statutul MRTP pentru cele opt produse ale sale General Snus pentru a susține cererile de daune reduse, care au inclus noi cercetări.

Membrul TPSAC, Kenneth E. Warner, dr., De la Universitatea Michigan din Ann Arbor, a spus, chiar dacă cercetările prezentate recent de companie au fost, în opinia sa, "nu perfect făcut," îl convinsese că riscurile asociate produselor snus erau relativ scăzute.

"Cred că sănătatea (beneficiile) sunt foarte clare în comparație cu fumatul – mai mult decât pentru orice alt produs din tutun fără fum," el a spus. "Simțul meu este că, dacă acest lucru nu este aprobat, ar putea fi o problemă pentru procesul [MRTP], deoarece am spune în principiu că nu puteți obține nimic prin acest proces."