Jousilahti și co-autori nu au dezvăluit relații relevante cu industria

AMA se îndreaptă spre o reafirmare a politicii sale istorice și vitale care se opune PAS, care va ghida cel mai bine medicii și va proteja pacienții.

Shane E. Macaulay, MD, este radiolog la Centrul pentru imagistică diagnostică din statul Washington și selectat de două ori ca unul dintre cei mai buni medici din Seattle. Este delegat alternativ AMA din statul Washington.

Ultima actualizare 21 decembrie 2018,

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Riscul de accident vascular cerebral este mai mic pentru adulții vârstnici sănătoși cu tensiune arterială sub 140 mm Hg decât în ​​domeniul disputat între 140 și 149 mm Hg, în special pentru minorități și femei, potrivit unui studiu de cohortă.

În cohorta prospectivă a studiului Northern Manhattan, bazată pe populație, cu 1.750 de persoane cu vârsta peste 60 de ani și fără accident vascular cerebral, diabet și boli renale cronice (CKD) la momentul inițial, șansele ajustate de accident vascular cerebral incident pe o perioadă mediană de 13 ani de urmărire anuală au fost semnificativ cu 70% mai mari cu o tensiune arterială sistolică de 140 până la 149 mm Hg decât cu o presiune arterială mai mică.

Asociația a fost văzută doar în rândul hispanilor și ne-hispanilor negri, cu cote de 2,61 și respectiv 1,93, Ralph L. Sacco, MD, de la Universitatea din Miami, și colegii au raportat online înainte de tipărire în numărul din martie al Hipertensiunii.

În mod similar, riscul mai mare de accident vascular cerebral în intervalul 140-149 mm Hg a fost semnificativ pentru femei (raport de risc ajustat 1,98, 95% CI 1,22-3,24), dar nu și pentru bărbați (HRH 1,33, 95% CI 0,65-2,72).

Analiza studiului Northern Manhattan a început la scurt timp după ce un raport neoficial din 2014 al membrilor comisiei desființate a Comitetului național mixt a făcut controversata recomandare de a relaxa pragul de tratament de la 140 la 150 mm Hg pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste care nu au diabet zaharat sau BCR , A notat Sacco într-un comunicat de presă.

Constatarile au sugerat ca o astfel de schimbare “ar putea avea un efect negativ asupra riscului de accident vascular cerebral si ar putea contribui la disparitatile de accident vascular cerebral intre rasa-etnie si sex”, a concluzionat grupul Sacco in ziar.

In general, descoperirile noastre sustin respectarea ghidurilor actuale ale American Heart Association care recomanda in mod constant tratamentul tensiunii arteriale peste 140/90 mmHg, pentru a imbunatati sanatatea cardiovasculara si a reduce accidentul vascular cerebral, a spus Sacco in comunicat.

Analizele anterioare au prezis, de asemenea, că slăbirea manșetei tensiunii arteriale la 150 mm Hg sistolică ar putea avea un cost mare pentru sănătatea publică în evenimentele cardiovasculare.

Deși studiul SPRINT a arătat mortalitatea și reducerea generală a riscului cardiovascular cu o țintă chiar mai mică, sub 120 mm Hg, pentru adulți selectați în vârstă sau cu risc ridicat, impactul asupra accidentului vascular cerebral nu a fost semnificativ, a remarcat grupul Sacco.

Cu toate acestea, în urma SPRINT și recentelor meta-analize de sprijin, „este acum oportun să regândim pragurile și țintele tensiunii arteriale”, au scris Rhian M. Touyz, MD, dr. Și Anna F. Dominiczak, MD, ambele de la Universitatea din Glasgow. într-un comentariu editorial lansat online înainte de numărul din aprilie al Hipertensiunii.

„Exact ce vor fi recomandările viitoare rămân incerte, deoarece datele din studiile recente trebuie încă digerate și analizate în continuare în contextul studiilor curente bazate pe dovezi” suga norm prezzo in farmacia, au menționat ei, „dar este foarte probabil că va exista o mișcare puternică către un control mai agresiv al hipertensiunii arteriale pentru scăderea țintelor tensiunii arteriale.

„Odată cu așteptarea noilor orientări ale Colegiului American de Cardiologie / American Heart Association care urmează să fie finalizate, reevaluarea ghidurilor existente și a mai multor substudii SPRINT care urmează să fie publicate, peisajul diagnosticării și tratării hipertensiunii se poate schimba semnificativ în viitorul apropiat.”

Dezvăluiri

Studiul a fost susținut de subvenții de la Institutul Național pentru Tulburări Neurologice și Accident vascular cerebral și Centrul Național pentru Avansarea Științelor Translaționale.

Sacco și coautorii nu au dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Touyz a dezvăluit finanțarea printr-un premiu al British Heart Foundation. Touyz și Dominiczak nu au dezvăluit relații relevante cu industria.

Sursa primara

Hipertensiune

Referință sursă: Dong C, și colab. “Dovezi pentru menținerea pragului de tratament al tensiunii arteriale sistolice la 140 mm Hg pentru prevenirea accidentului vascular cerebral: Studiul din nordul Manhattanului” Hipertensiune arterială 2016; DOI: 10.1161 / HYPERTENSIONAHA.115.06857.

Sursa secundară

Hipertensiune

Referință sursă: Touyz RM, și colab. “Linii directoare privind hipertensiunea arterială, este timpul să reevaluăm pragurile și țintele tensiunii arteriale?” Hipertensiune arterială 2016; DOI: 10.1161 / HYPERTENSIONAHA.116.07090.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Modificările prevalenței fumatului, ale colesterolului seric și ale tensiunii arteriale sistolice au fost principalul motiv din spatele scăderii mortalității prin boală coronariană în ultimii 40 de ani, a constatat un studiu bazat pe populație din estul Finlandei.

Reducerea relativă de 84% și 82% a mortalității prin boli coronariene la femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 64 de ani, din 1972 până în 2012, a avut loc împotriva unei scăderi aproape constante a nivelurilor celor trei factori de risc cardiovascular în aceeași perioadă, Pekka Jousilahti, MD , Dr., Al Institutului Național Finlandez pentru Sănătate și Bunăstare din Helsinki, și colegii au raportat online în BMJ.

Un model de regresie logistică a arătat:

„În primii 10 ani ai studiului, modificările acestor trei factori de risc-țintă au contribuit la aproape toate reducerile observate ale mortalității.” „De la mijlocul anilor 1980, reducerea observată a mortalității a fost mai mare decât se prevedea.” „În în ultimii 10 ani ai studiului, aproximativ două treimi (69% la bărbați și 66% la femei) din reducere ar putea fi explicată prin modificări ale celor trei factori principali de risc, iar restul de treime prin alți factori. “

Acei „alți factori” cu impact recent ar putea fi dieta, exercițiile fizice și alți factori care nu sunt incluși în analiză; prevenirea secundară îmbunătățită; și un tratament mai bun al evenimentelor cardiace acute, a sugerat grupul lui Jousilahti.

“Deși protocoalele de prevenire și tratament secundar s-au dezvoltat în mod semnificativ în ultimele decenii, prevenirea primară și reducerea nivelurilor principalii factori clasici care contribuie la riscul cardiovascular ar trebui totuși considerate ca principala strategie de reducere a sarcinii și mortalității bolii datorate bolilor coronariene”. au concluzionat cercetătorii.

Studiul lor a inclus 34.525 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani, în studiile naționale FINRISK cu anchete și controale ale factorilor de risc efectuate la fiecare 5 ani din 1972.

O limitare pe care cercetătorii au remarcat-o este că „deoarece nu avem date la nivel individual cu privire la prevenirea și tratamentul secundar, putem stima doar indirect rolul prevenției secundare asupra mortalității”.

Analize similare au fost făcute în alte țări cu rezultate similare.

„În țările în care declinul factorilor de risc a fost considerabil în timpul perioadei de observare, cea mai mare parte a declinului mortalității a fost atribuită reducerii factorilor de risc”, au scris Jousilahti și colegii săi. “În studiile IMPACT efectuate în diferite țări (cum ar fi Suedia, Turcia, Portugalia și SUA), proporția declinului mortalității atribuită tratamentului și prevenirii secundare a variat între un sfert și jumătate.”

Finlanda de Est a început în anii 1970 cu niveluri de tensiune arterială medii „foarte ridicate” și niveluri de colesterol „extrem de ridicate” abordate prin campanii de sănătate publică și strategii la nivel de populație pentru a atenua consumul ridicat de sare și produse din lapte și unt cu conținut ridicat de grăsimi. Prevalența fumatului a trecut de la frecvența bărbaților finlandezi la una dintre cele mai scăzute rate din Europa în perioada de studiu, cu campanii și legislație anti-fumat active.

De la American Heart Association:

Actualizare statistici despre bolile de inimă și accidentul vascular cerebral 2016 Ghidul ACC / AHA 2013 pentru evaluarea riscului cardiovascular 2013 Ghidul AHA / ACC privind gestionarea stilului de viață pentru reducerea riscului cardiovascular 2013 Ghidul ACC / AHA privind tratamentul colesterolului din sânge pentru reducerea riscului cardiovascular aterosclerotic la adulți Ultima actualizare 03 martie 2016

Dezvăluiri

Jousilahti și coautorii nu au dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Sursa primara

BMJ

Referință sursă: Jousilahti P, și colab. “Prevenirea primară și reducerea factorului de risc în mortalitatea bolilor coronariene în rândul bărbaților și femeilor în vârstă de muncă din estul Finlandei peste 40 de ani: studiu observațional bazat pe populație” BMJ 2016; DOI: 10.1136 / bmj.i721.

Tehnologia biorezorbabilă și biodegradabilă a stenturilor, împreună cu îmbunătățirile iterative ale TAVR, au completat primii cinci “schimbători de jocuri” din cardiologie în 2015.

Patruzeci și șase de cardiologi au răspuns la întrebare:

„Care este cercetarea raportată în 2015 care a avut cel mai mare impact asupra practicii clinice” și pe baza răspunsurilor lor, aici sunt primele cinci:

1. Procesul SPRINT

2. Aprobarea inhibitorilor PCSK9

3. Intrare aprobare

4. EMPA-REG

5. ABSORB / TAVR

„Cel mai mare avans al dispozitivului de intervenție în 2015 a fost schelele vasculare bioresorbabile, în special demonstrația într-un studiu randomizat la scară largă (ABSORB III) că BVS Absorb nu este inferior unui DES metalic de 1 an pentru punctul final al eșecului leziunii țintă, “, a declarat Gregg W. Stone MD, co-director al Fundației de Cercetare Cardiovasculară.

“Stenturile biodegradabile întregi sau porțiunile de stenturi reprezintă un progres tehnologic interesant pentru tratamentul bolii coronariene. Aceste noi stenturi sau schele pot îmbunătăți în mod substanțial siguranța stentelor coronare printr-o vindecare îmbunătățită”, a adăugat medicul Farouc Jaffer, dr., Din Massachusetts General Hospital .

În același timp, 2015 a fost, de asemenea, un an care a asistat la progrese nuanțate pentru înlocuirea valvei aortice transcatheter, Ajay Kirtane, MD, de la Columbia University Medical Center / New York-Presbyterian Hospital.

„Datele despre înlocuirea valvei aortice transcatheter raportate pe tot parcursul anului (cu îmbunătățirea rezultatelor clinice din spectrul de risc clinic) în mintea mea sunt unele dintre datele cu cel mai mare impact raportate în 2015”, a spus Kirtane. „Aceste date, confirmate în continuare de date epidemiologice care demonstrează adoptarea rapidă a acestei proceduri în întreaga lume, susțin mintea mea și au stabilit TAVR ca o procedură care va fi în cele din urmă terapia definitivă pentru majoritatea pacienților cu stenoză aortică.”