Дали добавките могат да донесат същата полза е много ..

Ето някои от най -често срещаните рискови фактори за чувствителност към кофеин.

Ти си мъж

Жените естествено метаболизират кофеина по-бързо от мъжете, предполага изследване в Progress in Neuro-Psychopharmacology and Biological Psychiatry. Тъй като преработката на кофеина отнема повече време на мъжете, той остава в тяхната система и може да предизвика странични ефекти за по -дълго време. В резултат на това, просто като мъж, увеличава вероятността да сте чувствителни към кофеина.

… или жена на хапчето

Ако сте жена, която приема хапчета за контрол на раждаемостта, играта в Java се изравнява донякъде. Кофеинът се конкурира за същите ензими в черния дроб, които също обработват естроген. Когато синтетичните хормони се въвеждат в тялото, както е кето диета цена при оралните контрацептиви, тялото преработва кофеина с около една трета от скоростта, която би направила в противен случай, според проучване в Journal of Nutrition.

Вашето лекарство е виновно

Някои видове лекарства могат да взаимодействат с кофеина, което прави неговите странични ефекти по -изразени. Например клиниката Mayo посочва, че лекарства и добавки като Theo-24 (теофилин), който се използва за лечение на респираторни проблеми, и ехинацея, билкова добавка, могат едновременно да увеличат ефектите на кофеина в организма. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, за да видите дали някой от Вашите лекарства може да повлияе на начина, по който тялото Ви преработва кофеина.

Това е във вашите гени

Вярвате или не, има генетичен компонент за това как тялото преработва кофеина, което означава, че само вашият генетичен състав може да ви направи свръхчувствителни към кофеина. Проучване в Clinical Pharmacology and Therapeutics посочва вариация в гена ADORA2A, който корелира с вариациите в ефекта на кофеина върху съня от един човек на друг. Друго проучване с 120 000 участници, публикувано в изданието на PLoS One през юли 2014 г., идентифицира шест гена, които могат да повлияят на начина, по който хората метаболизират и се пристрастяват към кофеина.

Обикновено не приемате кофеин

Кофеинът има по -силен ефект върху тези, които не го консумират редовно, в сравнение с тези, които са изградили толерантност. Помислете за това по следния начин: Колкото повече „практика“ има тялото ви при метаболизирането на кофеина, толкова по -ефективно изглежда да го постигне. Според клиниката Mayo, просто неконсумирането на кофеин редовно може да доведе до по -висока чувствителност към него.

Имате изходно безпокойство

Ако вече имате тревожност или високи нива на стрес, кофеинът може да влоши симптомите, които вече изпитвате. Например, кофеинът може да стимулира панически атаки, загуба на сън и влошени симптоми на тревожност при тези с тревожни разстройства, според Американската асоциация за тревожност и депресия.

СВЪРЗАНИ: 7 причини за тревожност

Енергизиращи напитки, които не съдържат кофеин

„Ако хората са чувствителни към кофеина, препоръчвам да избягват напълно кофеиновите напитки“, препоръчва Лин Григер, RDN, CDE, треньор по здравеопазване, храна и фитнес в частна практика в Прескот, Аризона, и медицински рецензент за „Ежедневно здраве“. Ако искате да намалите или напълно да премахнете кофеина в живота си, естествено е да искате да замените този навик с друг. Трудно е да се откажеш от неоспоримия комфорт, който осигурява топлата напитка. За щастие, няма нужда! Имайте предвид, че отказването от кофеин в студена пуйка обикновено не се препоръчва, тъй като това може да причини странични ефекти при отнемане. „Намалете постепенно кофеина, за да избегнете умора и странични ефекти като главоболие“, казва Палински-Уейд. „Стремете се да намалите приема на кофеин с 25 процента на всеки два до три дни, докато не го поддържате под 100 mg или по -малко на ден. ”

Намаляване на приема на кофеин? Опитайте тези алтернативи.

Кафе без кафе и чай без кофеин или чай без кофеин

„Любителите на кафе може да открият, че използването на кафе без кофеин работи добре за тях, но някои от моите клиенти, които обичат кафето, ми казват, че имат по-голям успех в намаляването на кофеина, когато заменят кафето с билков чай ​​без кофеин, като чай от лайка“, казва Григер. Някои чайове естествено не съдържат кофеин, докато други премахват кофеина-и двата са чудесен избор! Имайте предвид, че дори кафето без кофеин и чайът без кофеин съдържат малко количество кофеин, така че може да не са идеалният избор за тези, които искат да се откажат напълно от кофеина.

Комбуча

Със своята естествена газирана вода и значително по-ниско количество кофеин от чая, комбуча може да направи здравословен и енергийно стимулиращ избор. Това е чудесна алтернатива на сода с по-ниско съдържание на захар.

Пшенична трева

Пшеничната трева е източник на основни витамини и минерали и, макар и да не е най -вкусният избор, изстрел от нея може да ви помогне да ви даде малко повече прилив на енергия без кофеин.

Гъбен еликсир

Ако търсите топла напитка, която имитира земния вкус на кафето и може да увеличи и вашата енергия, тази смес от гъбен еликсир може да е точно това.

Билков заместител на кафе от цикория

Изработен от естествени съставки, като цикория и билки (има дори разнообразие, което съдържа глухарче), билков заместител на кафе, като този, направен от Teeccino, може да бъде идеалният топъл и ароматен заместител за вашето ежедневно кафе.

Golden Milk Latte Mix

С куркума, фурми, кардамон и ванилия като основни съставки, билковият микс от Golden Milk може лесно да се превърне в лате, за да осигури топлината, която жадувате, заедно с добра доза калций от млякото. Освен това, тъй като самата смес е без млечни продукти, можете да я смесите с любимото си мляко без мляко и да я направите напълно без млечни продукти и кофеин.

СВЪРЗАНИ: Абсолютните най -добри чайове за отпиване за по -добро здраве

Други доказани стратегии, които помагат да увеличите естествено енергията си

Храните и напитките не са единственият източник на подобрени нива на енергия. Има много навици за начин на живот, които можете да възприемете, които могат да ви помогнат с енергия и, разбира се, са без кофеин.

Размърдай се!

Въпреки че може да изглежда контраинтуитивно да се изразходва енергия, за да се спечели повече, истината е, че дори малко количество ниски до умерени аеробни упражнения е доказано, че прави точно това, според Американския съвет за упражнения (ACE). Докато препоръчителното количество упражнения за възрастни е най-малко 150 минути с умерена интензивност или 75 минути с интензивна активност седмично, според Насоките за физическа активност за американците от 2015 г., ACE отбелязва, че може да забележите подобрения в съня само с 20 минути упражнения три пъти седмично.

Наспи се

Ако има нещо, което може да ви изпрати да бягате в Starbucks, това не е достатъчно сън. За оптимално здраве Националната фондация за сън препоръчва на възрастните да спят седем до девет часа всяка вечер.

Практикувайте йога и внимателна медитация

Забавянето и дълбокото дишане не само ще ви накара да се почувствате по -спокойни – този подход също може да увеличи енергията. Според проучване, публикувано през август 2017 г. в Mindfulness, както йогата, така и медитацията за съзнание могат да подобрят настроението, фокуса и енергийните нива.

Намалете времето на екрана

Животът с телефона в ръка може да източи енергията ви. Според проучване, публикувано през януари 2015 г. в PNAS, използването на светлинно излъчващи екрани преди лягане (мислете за мобилни телефони, таблети, електронни четци и телевизия) увеличава времето за заспиване, намалява качеството на съня и намалява усещане за бдителност на следващата сутрин. Преди лягане пропуснете препиването в Netflix или превъртането в Instagram вместо да прочетете книга или да направите някои дълбоко дишащи упражнения за по-добър нощен сън.

Бъдете супергерой

Оказа се, че Супермен е намерен за нещо! Стоенето в позиция с висока мощност, като например с високо вдигната глава, раздалечени крака и ръце на бедрата, подобно на Супермен, само за една минута може естествено да повиши нивата на енергия според проучване от психологически науки от септември 2010 г.

Почерпете малко слънце

Витамин D е известен като „слънчев витамин“ по някаква причина. Когато слънчевите лъчи ударят кожата ни, тя казва на телата ни да произвеждат повече витамин D. И този процес може да направи чудеса за нашата енергия и настроение. Дефицитът на витамин D е свързан с мускулна умора, отбелязва проучване, публикувано през октомври 2013 г. в Endocrine Abstracts. В допълнение, нивата на витамин D в организма могат да имат пряк ефект върху депресията и други разстройства на настроението, както е описано в документ, публикуван през юни 2011 г. в „Проблеми в сестринството за психично здраве“.

За да се оправите, Националният институт по здравеопазване (NIH) препоръчва да стоите на слънце от 5 до 30 минути няколко дни седмично. Директната слънчева светлина е от ключово значение – тялото ви няма да синтезира витамин D, ако например сте изложени на екран или прозорец. И знайте, че животът в определени географски ширини и по -тъмната кожа също могат да повлияят на това колко витамин D ще направите.

Здравословна закуска

Закуската е най -важното хранене за деня! Богата на протеини закуска, която съдържа и пълнозърнести храни, е перфектен баланс на храненето, повишаващо енергията. Например яйцата с пълнозърнест препечен хляб, киселото мляко с пълнозърнести зърнени храни или овесените ядки, нарязани на стомана с ядки, биха били хранително балансирани и засищащи избори. Пълнозърнестите въглехидрати и протеините забавят храносмилането, което води до постоянно по-висока енергия часове след хранене, както е описано от Харвардското медицинско училище.

Пий повече вода

Изследване от февруари 2012 г. в Journal of Nutrition и проучване от юни 2011 г. в British Journal of Nutrition установиха, че дори леко обезводняване само с 1,5 % от нормалното количество течност в организма може значително да повлияе на енергията, настроението и мозъчната сила, тъй като намалява обем кръв в тялото и следователно количеството кръв, достигащо до мозъка.

„Насърчавам всички мои клиенти да направят обикновената вода без аромат основната си напитка“, казва Григер.

Вземете достатъчно витамин В12

Повечето американци получават много витамин В12, за да задоволят нуждите си, тъй като той се намира в големи количества в храни като млечни продукти, обогатени зърнени закуски, пъстърва, сьомга, риба тон, миди и говеждо месо. Но вегетарианците и веганите, тези с храносмилателни проблеми и тези над 50 години са по -склонни да имат дефицит на витамин В12. При нормални обстоятелства витамин В12 помага на тялото ви да разгражда храната до глюкоза, която мозъкът използва за енергия. В резултат на това дефицитът на витамин В12 може да намали енергийните нива, според NIH, получаването му от добавка може да увеличи енергията и издръжливостта.

Ако мислите, че сте чувствителни към кофеина, сега е чудесно време да преминете към по-малко зависим от кофеина живот. Определете кои храни, напитки и навици на живот са най -подходящи, за да ви помогнат да увеличите нивата на енергия по естествен път и да започнете да намалявате кофеина днес. С няколко прости промени ще имате толкова много енергия, че дори няма да пропуснете тази сутрешна чаша Джо.

Абонирайте се за нашия бюлетин за диета и хранене!

Най -новото в диетата Хранене

7 съвета как да направите хранителните си навици по -устойчиви

При изграждането на по -здравословна чиния, която се фокусира по -малко върху червеното месо и повече върху растенията, можете да помогнете за намаляване на въглеродния си отпечатък.

От Хилари Махт, 30 април 2021 г.

Диетата HMR: Прегледи на плана за управление на теглото, разходи, храни и др

От Джесика Мигала, 20 април 2021 г.

Какви са ползите от рибеното масло за паметта?

Приемането на диета, богата на риба, е полезно за мозъка ви и запазва дългосрочната когнитивна функция. Дали добавките могат да донесат същата полза е много. . .

От Джесика Мигала, 19 април 2021 г.

5 Ползи от добавките на витамин С

Витамин С може да се намери в много храни, но допълването с по -големи дози витамин предлага допълнителни ползи.

От Мойра Лоулър, 5 април 2021 г.

7 потенциални ползи от добавянето на чесън към вашите рецепти и ястия

Чесънът не е само чудесен за подобряване на вкуса на любимите ви ястия – той може да е полезен за вашето здраве.

От Джесика Мигала, 1 април 2021 г.

10 творчески начина да готвите с киноа

Киноа често играе ролята на помощник на суперхрана към здравословни основни ястия, но това семе може да направи много повече. За вдъхновение не търсете нищо повече от. . .

От Ерин Палински-Уейд, RD, CDCES 31 март 2021 г.

12 потенциални признака, че ядете твърде много захар

Разстроен стомах, раздразнителност и мудност са всички възможни предупреждения, че прекалявате със сладките неща.

От Джули Ревелант, 30 март 2021 г.

10 по -здравословни завъртания на класическия сандвич със сирене на скара

Вярвате или не, можете да превърнете тази типично снизходителна комфортна храна в здравословен обяд или вечеря – без да жертвате този богат, сирен вкус. Тези. . .

От Лорън Бедоски, 29 март 2021 г.

10 протеинови супи, за да останете доволни

Включването на протеини във вашите супи има много ползи за здравето – ето 10 хранителни рецепти, с които да започнете.

От Лорън Бедоски, 19 март 2021 г.

Още доказателства, че едно яйце на ден може да не задържи лекаря

Ново проучване показва, че яйцата не са полезни за вас, когато става въпрос за насърчаване на дълголетието, но констатациите не са толкова прости.

От Лиза Рапапорт, 16 март 2021 г. “

Тези творения с размер на хапка смесват хрупкав бекон с меко яйце и авокадо. Обзалагам се, че не можете да ядете само един! Вирджиния Вайдакавичиене/Алами

Ако се мъчите да измислите приложение, подходящо за кето, за следващото си парти, не търсете повече. Тази лесна рецепта включва смесване на кремообразно авокадо, хрупкав бекон и кисело халапеньо-създаване на безпроблемно приложение, което се вписва в кетогенна диета и със сигурност ще задоволи всяко небце.

Обслужва 6 Време за подготовка 20 минути Време за готвене 0 минути Общо време 20 минути

Съставки

12 големи яйца, сварени твърдо 2 авокадо, наполовина и обелени, с отстранени костилки 3 лайма, изцедени 2 супени лъжици пресен кориандър Сол и черен пипер, на вкус 1 супена лъжица кисел халапеньо, нарязан (по избор) червен пипер, за гарнитура 2 супени лъжици пресен лук, нарязан, за гарнитура (по избор) 3 филийки бекон, варени и натрошени, за гарнитура (по избор)

Упътвания

Разрежете яйцата наполовина по дължина и сложете жълтъците в отделна купа. Към жълтъците добавете авокадото, сока от лайм, кориандъра, солта, черния пипер и халапеньо (ако използвате). Поставете в блендер или кухненски робот и разбъркайте до гладкост. Използвайки сладкарска торбичка, напълнете пълнежа във всяка от половинките яйца. (Ако нямате торба за сладкиши, отрежете върха на единия ъгъл на пластмасова торба с цип.) Гарнирайте с червен пипер, лук и бекон (ако използвате). Охладете до сервиране.

СВЪРЗАНИ: 10 Бързи и лесни закуски с кето диета

Абонирайте се за нашия бюлетин за диета и хранене!

Най -новата в кетогенната диета

6 най -добри подкасти за кето диета за 2021 г.

Тъй като кетогенната диета е строга, няма да искате да я следвате сама, когато започнете. Помислете за добавяне на тези вдъхновяващи подкастери към вашия екип за поддръжка.

От Джесика Мигала, 21 декември 2020 г.

Какво се случва с холестерола ви, когато сте на кето диета?

Дори и да сте изложени на риск от сърдечно -съдови заболявания, все пак може да сте кандидат за популярната диета.

От Джесика Мигала, 19 ноември 2020 г.

10 рецепти за барбекю, подходящи за кето, които да направите това лято

Грил това лято? Открийте 10 вкусни и здравословни основни ястия и страни, на които можете да се насладите и да сервирате на семейството и приятелите си това лято. . . .

От Лесли Бари, 16 юни 2020 г.

Защо кето диетата кара косата ви да пада (и как да я спрем)

Недостатъчните калории, намаленият прием на протеини, бързата загуба на тегло и недостигът на микроелементи могат да повлияят на растежа и здравето на косата. Ето как да запазите. . .